Darmowa dostawa dla zamówienia od 300zł.
Whisky z Glenmorangie to szkocki trunek z tradycją, produkowany na wzgórzach Highland od XVII wieku. Glenmorangie 10YO to podstawowa wersja, dojrzewająca przez 10 lat w beczkach po bourbonie, o smaku owoców cytrusowych, moreli, miodu I toffi.
The Path charakteryzuje się subtelną, jasną barwą i świeżym kwiatowym aromatem, o gładkim i oleistym, ale również dobrze wyważonym, słodkim smaku. Zarówno finish, jak i after taste są długie i bardzo przyjemne. The Path Blended Scotch Whisky został stworzony we współpracy ze światowej sławy Scotch Whisky Master Distiller & Master Blender John...
The Path charakteryzuje się subtelną, jasną barwą i świeżym kwiatowym aromatem, o gładkim i oleistym, ale również dobrze wyważonym, słodkim smaku. Zarówno finish, jak i after taste są długie i bardzo przyjemne. The Path Blended Scotch Whisky został stworzony we współpracy ze światowej sławy Scotch Whisky Master Distiller & Master Blender John...
Johnnie Walker Black Label Sherry Finish to szkocka whisky typu blended stworzona z whisky, które leżakowały minimum 12 lat nabierając charakteru, by na końcu leżakować w beczkach po wyjątkowej sherry z Jerez. Limitowana edycja Johnnie Walker Black Label Sherry łączy w sobie nuty whisky Black Label z bogatymi, owocowymi smakami suszonej śliwki i figi z...
Glen Turner 12yo dojrzewa przez 12 lat w beczkach. Destylowana jest zgodnie z tradycyjnymi metodami, które dają charakterystyczną whyski z owocowo - kwiatową nutą z wanilią i subtelnym posmakiem dębu. Zawartość alkoholu: 40% Pojemność: 0,7L
Glen Moray 12 to idealny single malt dla początkujących. Ukazuje on styl Speyside: słodkość, owocowość, bez wyraźnych dymnych czy torfowych akcentów. Leżakowana w beczkach z dębu amerykańskiego. Stanowi świetny przykład doskonałej jakości w stosunku do ceny. Piękna butelka z pewnością będzie szlachetnie prezentować się na półkach. Zawartość alkoholu: 40%...
Grant's Triple Wood to połączenie najlepszych, dojrzewających przez min. 12 lat whisky zbożowych i single malt. Leżakuje w trzech różnych rodzajach drewna. Beczki po sherry zapewniają solidność słodkich przypraw, dąb amerykański nadaje subtelną waniliową gładkość, a Bourbon refill zapewnia słodycz brązowego cukru, co obfituje w bogaty, złożony, waniliowy...
Ballantine’s Wild to wzbudzająca radość mieszanka, wybuchająca smakiem soczystych, dojrzałych wiśni, które dodają jej uwodzicielskiej słodycz Zawartość alkoholu: 30% Pojemność: 0,7L
Johnnie Walker Red Label to najsławniejsza marka whisky szkockiej na świecie, która budzi emocje wielu miłośników szkockiej sprzedając jednocześnie ponad 220.000.000 butelek rocznie Zawartość alkoholu: 40% Pojemność: 1L
Macallan uważana za najbardziej prestiżową markę whisky aż 3 krotnie ustanawiała rekordy Guinnessa za najdroższą whisky na świecie. Na bardzo specyficzny i niezwykle ceniony smak The Macallan mają wpływ wyjątkowo małe alembiki używane do destylacji (tylko 16 % najlepszej partii destylatu trafia do beczek) ,specjalny gatunek jęczmienia Golden Promise,...
Glen Moray 12 yo to idealny single malt dla początkujących. Ukazuje ona styl Speyside: słodkość, owocowość, bez wyraźnych dymnych czy torfowych akcentów. Leżakowana w beczkach z dębu amerykańskiego. Stanowi świetny przykład doskonałej jakości w stosunku do ceny. Piękna butelka z pewnością będzie szlachetnie prezentować się na półkach. Zawartość alkoholu:...
SINGLETON OF DUFFTOWN 18YO 40% 700ML to whisky o barwie głębokiego złota, charakteryzuje się z delikatnym, rozgrzewającym i zachwycająco owocowym aromatem, z wyczuwalną nutą wanilii, by w pełni odkryć jej słodkawy i kremowy smak z akcentami mięty pieprzowej. Zawartość alkoholu: 40%
Szkocka to whisky produkowana tylko w Szkocji. Niektórzy uważają ją za odrębny gatunek alkoholu. Dzieli się ją na dwa podstawowe rodzaje: single malt i blended. Single malt to taka whisky, do produkcji której używa się tylko słodu jęczmiennego, zaś blended to mieszanka whisky z różnych zbóż. Whisky, by zasłużyć na swoje miano, musi dojrzewać w dębowych beczkach przez minimum 3 lata. Jęczmień wykorzystywany do produkcji tej whisky jest wędzony w torfowym dymie, dzięki czemu szkocka ma ziemisto-dymny posmak. Szkoci swoją whisky destylują dwukrotnie.