Darmowa dostawa dla zamówienia od 300zł.
Potrójnie destylowana irlandzka whiskey typu blended. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce potrójnej destylacji oraz dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po burbonie i sherry. Jednym z sekretów produkcji irlandzkiej whiskey jest powolna, potrójna destylacja w miedzianych alembikach. Metoda ta nadaje produktom Jameson łagodność i krągły...
Tullamore Dew Phoenix Small Batch to "potrójny blend" czyli potrójnie destylowana mieszanka wszystkich trzech rodzajów irlandzkiej whiskey; grain, malt i pot still finiszowaną w beczkach po sherry Oloroso. Wyczuwalne wyraźne nuty sherry i przyjemnie pikantne, kremowe smaki typu pot still, które są dobrze zbalansowane. Moc: 46,2% Pojemność: 0,5L
Potrójnie destylowana irlandzka whiskey typu blended. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce potrójnej destylacji oraz dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po burbonie i sherry. Jednym z sekretów produkcji irlandzkiej whiskey jest powolna, potrójna destylacja w miedzianych alembikach. Metoda ta nadaje produktom Jameson łagodność i krągły...
Jameson Orange to klasyczny Jameson z dodatkiem pomarańczy, tworząc wspaniały drink. Moc: 30% Pojemność: 0,7L
Kolor BUSHMILLS ORIGINAL 0,7L jest jaśniejszy od większości popularnych destylatów, pomimo barwienia karmelem okazuje się bliższy słomkowemu aniżeli bursztynowemu, do którego przyzwyczaiły nas klasyczne szkockie single malty i blended whiskey. POJEMNOŚĆ : 0,7 LKRAJ : IRLANDIAALKOHOL : 40%RODZAJ WHISK(E)Y : BLENDED WHISK(E)Y
TULLAMORE DEW WHISKY 40% 0,7L to Irlandzka blended whiskey produkowana od 1829 r. w małej miejscowości Tullamore.Tullamore Dew to jedna z najsłynniejszych irlandzkich whisky o łagodnym smaku zielonego jabłka, agtrestu, odrobiny pieprzu cytrynowego i goryczki dębu.Pojemność : 0,7LZawartość alkoholu : 40%Kraj pochodzenia : IrlandiaRodzaj : Blended Whiskey
Irlandzka whiskey produkowana jest, czego można się łatwo domyślić, tylko w Irlandii. Do jej produkcji używa się jęczmienia i jego słodu. Irlandczycy nie wędzą jęczmienia. Whiskey, podobnie jak szkocka, dojrzewa w dębowych beczkach przez minimum 3 lata. Różnica podstawowa między tymi dwoma gatunkami alkoholu polega na procesie destylacji. W przeciwieństwie do szkockiej, irlandzka whiskey jest trzykrotnie destylowana.