Darmowa dostawa dla zamówienia od 300zł.
Tullamore D.E.W. Honey to połączenie Tullamore D.E.W Original i prawdziwego miodu. Aby stworzyć Tullamore D.E.W. Honey, zaczynamy od potrójnego blendu, który następnie infuzujemy najwyższej jakości, miodem. Ta kombinacja wydobywa całą głębię i charakter Tullamore D.E.W. Original, a w połączeniu z jedwabistą słodyczą tworzy niepowtarzalny nowy wariant.....
Jameson Orange to klasyczny Jameson z dodatkiem pomarańczy, tworząc wspaniały drink. Zawartość alkoholu: 30% Pojemność: 0,7L
Potrójnie destylowana irlandzka whiskey typu blended. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce potrójnej destylacji oraz dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po burbonie i sherry. Jednym z sekretów produkcji irlandzkiej whiskey jest powolna, potrójna destylacja w miedzianych alembikach. Metoda ta nadaje produktom Jameson łagodność i krągły...
Potrójnie destylowana irlandzka whiskey typu blended. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce potrójnej destylacji oraz dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po burbonie i sherry. Jednym z sekretów produkcji irlandzkiej whiskey jest powolna, potrójna destylacja w miedzianych alembikach. Metoda ta nadaje produktom Jameson łagodność i krągły...
Tullamore Dew Original to whiskey mieszana (mieszanka różnych single malt) o mocy 40% alkoholu, w której skład wchodzą destylaty whiskey zbożowych, słodowych oraz typu pot still – mieszanki słodu jęczmiennego i niesłodowanego jęczmienia, nadające irlandzkiej whisky tak charakterystyczny aromat i smak. Jest destylowana trzykrotnie w miedzianych alembikach,...
Kolor BUSHMILLS ORIGINAL 0,7L jest jaśniejszy od większości popularnych destylatów, pomimo barwienia karmelem okazuje się bliższy słomkowemu aniżeli bursztynowemu, do którego przyzwyczaiły nas klasyczne szkockie single malty i blended whiskey. POJEMNOŚĆ : 0,7 LKRAJ : IRLANDIAALKOHOL : 40%RODZAJ WHISK(E)Y : BLENDED WHISK(E)Y
Irlandzka whiskey produkowana jest, czego można się łatwo domyślić, tylko w Irlandii. Do jej produkcji używa się jęczmienia i jego słodu. Irlandczycy nie wędzą jęczmienia. Whiskey, podobnie jak szkocka, dojrzewa w dębowych beczkach przez minimum 3 lata. Różnica podstawowa między tymi dwoma gatunkami alkoholu polega na procesie destylacji. W przeciwieństwie do szkockiej, irlandzka whiskey jest trzykrotnie destylowana.