Darmowa dostawa dla zamówienia od 300zł.
SINGLETON OF DUFFTOWN 15YO 40% 700ML charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem, nasyconym przez lata leżakowania rozgrzewającymi nutami soczystych jabłek i wonnego cynamonu, idealnie smakuje z odrobiną wody lub w akompaniamencie zapiekanych jabłek Zawartość alkoholu:40%
Łagodna szkocka whisky typu blended o bogatym owocowym smaku, orzechowym aromacie oraz pięknej bursztynowej barwie. Powstała na fali wielkich zmian rewolucji obyczajowej lat 60-tych XX wieku i kryje w sobie urok tamtego niezwykłego okresu. Zawartość alkoholu: 40%
Ballantine’s Brasil to edycja nawiązująca do samby, karnawału w Rio i tradycjnego smaku o dodatku limonki.Ballantine’s Brasil to połączenie orzeźwiającego smaku cytrusów z tradycyjnym smakiem whisky. Ballantine’s Brasil można również łączyć z płynnym miodem i świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.Ballantine’s Brasil to połączenie szkockiej tradycji i...
Sprzedawana od 1957 r. w charakterystycznych butelkach o trójkątnej postawie, whisky Grant`s zjednała sobie wielu konsumentów smakiem bogatym w słodkie nuty. Wyczuwalny aromat białej czekolady, pomarańczy, toffi, miodu i kokosów przełamuje wyrazista nuta ziarna pieprzu. Końcowy etap dojrzewania przebiega w beczkach po piwie Edinburgh Strong Ale, co nadaje...
Whisky szkocka typu blended (mieszana), której autorem jest Brian Kinsman, mistrz gorzelniczy William Grant & Sons. Skomponowana z destylatów słodowych i niesłodowanych, które dojrzewały w beczkach trzech typów, zbudowanych z różnych rodzajów drewna. Dymny aromat z niuansami owoców, słodu i prażonych migdałów. Smak w pierwszej chwili również dymny,...
Szkocka to whisky produkowana tylko w Szkocji. Niektórzy uważają ją za odrębny gatunek alkoholu. Dzieli się ją na dwa podstawowe rodzaje: single malt i blended. Single malt to taka whisky, do produkcji której używa się tylko słodu jęczmiennego, zaś blended to mieszanka whisky z różnych zbóż. Whisky, by zasłużyć na swoje miano, musi dojrzewać w dębowych beczkach przez minimum 3 lata. Jęczmień wykorzystywany do produkcji tej whisky jest wędzony w torfowym dymie, dzięki czemu szkocka ma ziemisto-dymny posmak. Szkoci swoją whisky destylują dwukrotnie.