Darmowa dostawa dla zamówienia od 300zł.
Macallan uważana za najbardziej prestiżową markę whisky aż 3 krotnie ustanawiała rekordy Guinnessa za najdroższą whisky na świecie. Na bardzo specyficzny i niezwykle ceniony smak The Macallan mają wpływ wyjątkowo małe alembiki używane do destylacji (tylko 16 % najlepszej partii destylatu trafia do beczek) ,specjalny gatunek jęczmienia Golden Promise,...
Wyrafinowana mieszanka whisky wyselekcjonowanych w szczytowym momencie dojrzewania, połączona w trunek będący efektem pasji do tego rzemiosła. Whisky z miodową słodyczą, doskonale zrównoważona nutami dębu i wanilii.
Johnnie Walker Red Label to najsławniejsza marka whisky szkockiej na świecie, która budzi emocje wielu miłośników szkockiej sprzedając jednocześnie ponad 220.000.000 butelek rocznie Moc: 40% Pojemność: 0,7L
Johnnie Walker Red Label to najsławniejsza marka whisky szkockiej na świecie, która budzi emocje wielu miłośników szkockiej sprzedając jednocześnie ponad 220.000.000 butelek rocznie Moc: 40% Pojemność: 0,7L
Johnnie Wlaker Black Label to ulubiona whisky Winstona Churchilla, który podobno zaczął ją pić z wodą podczas jednej z podróży do Afryki, aby chronić przewód pokarmowy przed bakteriami. Widocznie ochrona ta była bardzo skuteczna ponieważ Churchill stosował ją już do końca życia. Johnnie Wlaker Black Label jest kompozycją 40 whisky, z których każda...
Sprzedawana od 1957 r. w charakterystycznych butelkach o trójkątnej postawie, whisky Grant`s zjednała sobie wielu konsumentów smakiem bogatym w słodkie nuty. Wyczuwalny aromat białej czekolady, pomarańczy, toffi, miodu i kokosów przełamuje wyrazista nuta ziarna pieprzu. Końcowy etap dojrzewania przebiega w beczkach po piwie Edinburgh Strong Ale, co nadaje...
Whisky szkocka typu blended (mieszana), której autorem jest Brian Kinsman, mistrz gorzelniczy William Grant & Sons. Skomponowana z destylatów słodowych i niesłodowanych, które dojrzewały w beczkach trzech typów, zbudowanych z różnych rodzajów drewna. Dymny aromat z niuansami owoców, słodu i prażonych migdałów. Smak w pierwszej chwili również dymny,...
Szkocka to whisky produkowana tylko w Szkocji. Niektórzy uważają ją za odrębny gatunek alkoholu. Dzieli się ją na dwa podstawowe rodzaje: single malt i blended. Single malt to taka whisky, do produkcji której używa się tylko słodu jęczmiennego, zaś blended to mieszanka whisky z różnych zbóż. Whisky, by zasłużyć na swoje miano, musi dojrzewać w dębowych beczkach przez minimum 3 lata. Jęczmień wykorzystywany do produkcji tej whisky jest wędzony w torfowym dymie, dzięki czemu szkocka ma ziemisto-dymny posmak. Szkoci swoją whisky destylują dwukrotnie.