Darmowa dostawa dla zamówienia od 300zł.
FAMOUS GROUSE WHISKY 0,7 powstaje w procesie mieszania najlepszych, esencjonalnych whisky słodowych, takich jak Macallan i Highland Park oraz wyjątkowych, łagodnych whisky zbożowych. Właśnie odpowiedniemu połączeniu tych dwóch gatunków, FAMOUS GROUSE WHISKY 0,7 zawdzięcza swój gładki i delikatny smak - biszkoptowe akcenty przełamane karmelem, nutami...
FAMOUS GROUSE WHISKY 1L powstaje w procesie mieszania najlepszych, esencjonalnych whisky słodowych, takich jak Macallan i Highland Park oraz wyjątkowych, łagodnych whisky zbożowych. Właśnie odpowiedniemu połączeniu tych dwóch gatunków, FAMOUS GROUSE WHISKY 1L zawdzięcza swój gładki i delikatny smak - biszkoptowe akcenty przełamane karmelem, nutami świeżej...
Łagodna szkocka whisky typu blended o bogatym owocowym smaku, orzechowym aromacie oraz pięknej bursztynowej barwie. Powstała na fali wielkich zmian rewolucji obyczajowej lat 60-tych XX wieku i kryje w sobie urok tamtego niezwykłego okresu.
SINGLETON OF DUFFTOWN 15YO 40% 700ML charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem, nasyconym przez lata leżakowania rozgrzewającymi nutami soczystych jabłek i wonnego cynamonu, idealnie smakuje z odrobiną wody lub w akompaniamencie zapiekanych jabłek
SINGLETON OF DUFFTOWN 18YO 40% 700ML to whisky o barwie głębokiego złota, charakteryzuje się z delikatnym, rozgrzewającym i zachwycająco owocowym aromatem, z wyczuwalną nutą wanilii, by w pełni odkryć jej słodkawy i kremowy smak z akcentami mięty pieprzowej.
Glen Moray 12 yo to idealny single malt dla początkujących. Ukazuje ona styl Speyside: słodkość, owocowość, bez wyraźnych dymnych czy torfowych akcentów. Leżakowana w beczkach z dębu amerykańskiego. Stanowi świetny przykład doskonałej jakości w stosunku do ceny. Piękna butelka z pewnością będzie szlachetnie prezentować się na półkach. Moc: 40% Pojemność:...
Szkocka to whisky produkowana tylko w Szkocji. Niektórzy uważają ją za odrębny gatunek alkoholu. Dzieli się ją na dwa podstawowe rodzaje: single malt i blended. Single malt to taka whisky, do produkcji której używa się tylko słodu jęczmiennego, zaś blended to mieszanka whisky z różnych zbóż. Whisky, by zasłużyć na swoje miano, musi dojrzewać w dębowych beczkach przez minimum 3 lata. Jęczmień wykorzystywany do produkcji tej whisky jest wędzony w torfowym dymie, dzięki czemu szkocka ma ziemisto-dymny posmak. Szkoci swoją whisky destylują dwukrotnie.