Kupaż w którym dominuje Cabernet Sauvignon. W nosie wyczuwalne charakterystyczne aromaty czarnej porzeczki, morwy, jeżyn i dębiny. Bardzo przyjemne wino. Dobrze zbudowane, eleganckie i równocześnie nieokrzesane. Być może właśnie stąd wzięła się nazwa Furia. Wino z dużym potencjałem starzenia, dojrzewało w beczkach przez 36 miesięcy.
Kolor charakterystyczny, jaśniejszy od większości win, powstających z tej odmiany – ceglasto-rubinowy. W smaku lekkie, delikatne, pełne czerwonych owoców i nut dymnych, choć nie pozbawione nut beczkowych, a to dzięki leżakowaniu w burgundzkich beczkach przez okres 12 miesięcy. Umiarkowanie kwasowe i średnio zbudowane
Delikatnie słodkie wino o czerwonej barwie. Zapach przepowiada jednak smak ciemniejszych owoców. Potwierdza się to głównie poprzez nalewkowy styl. Będzie pasowało do ciemnej czekolady i pierników.
Barwa intensywnie rubinowa z brunatnymi refleksami, aromat również intensywny – wyczuć w nim można wiśnie, porzeczki, czarną herbatę, konfiturę z ciemnych owoców, a także nuty korzenne i ziemiste. Na podniebieniu mięsiste, ale i aksamitne, pełne czerwonych owoców i zdecydowanych tanin. W smaku wręcz likierowe, z dosyć wyczuwalnym alkoholem. Wino jest...
W Polsce odbudowuje reputację zniszczoną przez masową produkcję. Ten z koleiskłada się z Kekfrankosa, Cabernet Sauvignon i Merlota, które leżakowały w beczkach przez okres 12 miesięcy. Kolor jaśniejszy - bukiet wyrazisty, z delikatną leśną nutą. W smaku do głosu dochodzą jednak czerwone owoce: wiśnie i maliny, a także delikatna tanina.
Białe, wytrawneSzczepy: hárslevelű,sauvignon blanc,chardonnay,olaszrizlingi inne